Verbeteringen november: vernieuwde website en aankondigingenplatform

De novemberrelease - gepland op dinsdag 28 november – staat geheel in het teken van de lancering van de nieuwe site van TenderNed. Hiermee wordt het makkelijker om interessante aanbestedingen te vinden en vervolgens digitaal in te schrijven, zowel voor nieuwe als ervaren gebruikers.

Responsive design

Het aankondigingenplatform en de informatiepagina’s hebben een responsive design. De indeling van de pagina en de positie van het menu passen zich aan de afmetingen van het scherm van uw mobiel, tablet, pc of laptop aan.
Ook de informatie over TenderNed voor aanbestedende diensten en ondernemingen is nu overzichtelijker. Wie via TenderNed gaat aanbesteden of inschrijven, wordt met heldere informatie en stappenplannen op weg geholpen.

Gebruikersonderzoek

De aanpassingen komen voort uit gebruikersonderzoek en signalen bij de servicedesk. In de praktijk betekent dit onder meer dat minder gebruikte filteropties op het aankondigingenplatform vervallen en informatie op een andere manier wordt getoond. Een kleine groep gebruikers, ervaren en minder ervaren ondernemers en aanbesteders, heeft het nieuwe ontwerp vooraf getest.

Applicatie ongewijzigd

Logt u in bij TenderNed, dan ziet u een dashboard dat vrijwel ongewijzigd is. Enkel de (menu)koppelingen met de website worden anders getoond. Het aankondigingenplatform wordt in de ingelogde omgeving getoond zoals u dat gewend was, inclusief de mogelijkheid om de filteropties uit uw interesseprofiel over te nemen.

De vormgeving van de applicatie wordt in een later stadium (stap voor stap) aangepast. Net als voor het aankondigingenplatform gebruiken we hiervoor een nieuwe technologie, die maakt dat de applicatie meer responsive (geschikt voor mobiel gebruik) wordt, sneller reageert en beter onderhoudbaar wordt.

Meer informatie

Zie het document ‘Verbeteringen TenderNed 28 november 2017’ (PDF) voor een uitgebreidere beschrijving van de verbeteringen.

 

Related posts