Digitaal aanvragen Gedragsverklaring Aanbesteden nu mogelijk

Heeft u (binnenkort) een Gedragsverklaring Aanbesteden (GVA) nodig? Dan is het nu ook mogelijk deze online aan te vragen. Hiermee wordt het aanvraagproces, waarvoor eerder alleen een schriftelijke route per post bestond, efficiënter én sneller. Het invullen van de gegevens van de rechtspersoon en bestuurders is bij de digitale aanvraag niet langer nodig. Let op: een GVA van voor 1 juli 2016 is niet meer geldig in verband met gewijzigde regelgeving.

Hoe werkt het?

Om de GVA digitaal aan te vragen dient de onderneming te beschikken over eHerkenning (beveiligingsniveau 1). Via de site van Justis rondt u de aanvraag in maximaal 7 stappen af. Het tarief van een digitale GVA aanvraag is gelijk aan het tarief van een schriftelijke aanvraag: 75 euro. U kunt aan dit bedrag voldoen via iDeal. De schriftelijke aanvraagprocedure blijft bestaan.

Over de GVA

Een aanbestedende dienst kan van de inschrijver op een overheidsopdracht verlangen dat deze een Gedragsverklaring aanbesteden overlegt. Screeningsautoriteit Justis verstrekt de GVA namens de minister van Veiligheid en Justitie.

Meer informatie

Aanvragen GVA
Heeft u vragen over de GVA of het nieuwe digitale aanvraagproces? Justis is bereikbaar via 088 - 998 22 00 (werkdagen, 9.00-17.00 uur) of via het contactformulier.

Meer informatie over Gedragsverklaring (PIANOo)
 

Related posts